Mijn reis naar vrijheid

Hi, ik ben Yvonne – of Yve (ief). Ik ben altijd al bezig geweest met fotograferen, maar ik leefde in de illusie dat je een ‘serieuze baan’ nodig hebt om te kunnen leven. 

Toen ik ontdekte dat ik mag doen wat ik het allerliefst doe en daar ook van kan leven ging er een wereld voor mij open. 

Zo vanzelf als dat het nu klinkt is het natuurlijk niet. Het is een proces geweest van jaren, ik neem je graag mee in wat er allemaal aan vooraf is gegaan

 

Modellenwerk

Vroeger wilde ik ontzettend graag model worden. Het leek mij heerlijk om te reizen en vooral ook om veel geld te verdienen met ‘gewoon jezelf zijn’. Toen ik op mijn 16e gescout werd door een modellenbureau dacht ik ‘nu ga ik het helemaal maken’. De realiteit was anders. Met mijn atletiekverleden en mijn gespierde bouw kreeg ik vaak te horen dat mijn benen te dik waren. 

Ik ben alleen nooit begonnen aan afvallen en letten op mijn gewicht. Daarvoor geniet ik teveel van het leven. 

Wel heb ik leuke shoots mogen doen waardoor ik veel heb geleerd over poseren en weet ik alles over het ongemakkelijke gevoel wat je krijgt wanneer je net voor de camera staat tot wat het met je zelfvertrouwen kan doen wanneer je jezelf in ander licht ziet. 

 

Van corporate baan naar wereldreis

Mijn reis naar ondernemen begon toen ik vast liep in een corporate baan als intercedent. Ik werkte hard, maar haalde er weinig voldoening uit. Ik was veel te creatief voor een kantoorbaan en veel te fanatiek om te ondernemen voor iets waar ik altijd hetzelfde voor werd betaald èn voor een visie/dienst waar ik niet 100% voldoening uit kon halen. 

Ik besloot op wereldreis te gaan en ben 2 jaar weg gebleven. Ja, 2 jaar. Zonder tussentijds naar huis te gaan. Ik kan het mij nu eerlijk gezegd ook niet meer voorstellen. Maar tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Ik heb USA, Fiji, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, Bali en Vietnam bezocht waar ik tussentijds met horeca werk weer spaarde voor de volgende bestemming.

Het doel van mijn reis was om rust te vinden en inzicht te krijgen in ‘wat ik later wilde worden’. Ik kwam met heel wat inzichten en ervaringen op persoonlijk en spiritueel gebied in 2017 terug. 

Wat is het verfrissend om buiten je comfortzone te stappen en zoveel mensen met verschillende visies op het leven en de wereld te ontmoeten. Ik voel me enorm rijk dat ik dat heb mogen meemaken.

Helaas wist ik nog totaal niet wat ik wilde gaan doen. 

En wat doe je na een wereldreis..

 Na een hele gezellige Nederlandse zomer voelde ik mij onrustig. 

Wat moest ik nu met mijn leven? 

Ik wilde graag het verschil maken in de wereld, maar wist niet goed hoe. En de kleine stappen die ik kon zetten – voelde nutteloos. 

De makkelijkste stap die ik op dat moment kon zetten, was weer gaan werken in de horeca. Het gaf mij de ruimte om te gaan bedenken wat ik nu wilde gaan doen. Al voelde ik ergens wel enige haast bij het vinden van het antwoord. Vrienden van mij waren carrière aan het maken en kochten huizen. Ik werkte in de horeca en woonde bij mijn ouders. Daar werd ik onrustig van. 

Lingerie fotografie

Ondertussen ben ik diverse cursussen gaan doen. Coaching, Kinesiologie, Fitvak A – altijd iets met verandering en de (holistische) gezondheid. Maar van niets van dat werd ik echt laaiend enthousiast. 

Tot een vriendin foto’s nodig had voor haar Instagram. Tijdens het maken van die foto’s kreeg ik zoveel energie. 

Ik vond het fantastisch.  

Met mijn Nikon D3100, een lens die niet goed afgesteld was en weinig kennis van de techniek maakte ik shots wat de eerste posts zijn op mijn instagram @yvefotografeert. 

Ik zette steeds vaker meiden op de foto en werd zelfs op een feest herkent door een paar meiden, die zeiden; ‘ben jij DE Yve, van Yvefotografeert?‘ haha. 

Dat is toch wel een hoogte punt uit mijn ‘lingerie fotografie carrière’. 

Spiritualiteit en diepgaande gesprekken

Na een tijd mooie meiden en influencers te fotograferen merkte ik dat ik een stuk voldoening mistte. Ik hou van diepgaande gesprekken, ik ben een campaigner (ENFP) personality voor wie het wat zegt, en heb een enorme liefde voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. 

 

Vanuit daar ben ik ondernemers in die sector gaan fotograferen. Ik wil meedenken over het vertellen van een verhaal, beelden schieten waarmee die ondernemers hun kennis en inzichten kunnen delen. Vanuit mijn werk als fotograaf spreek ik steeds vaker mensen die bezig zijn met zelfreflectie en die dichtbij zichzelf staan. Zij doen waar zij in geloven, ondanks wat de buitenwereld daarvan vind.

Authenticiteit

Wat ik heb gemerkt is dat we opgroeien met verwachtingen en overtuigingen en weg willen blijven van afwijzing. We leren om ‘het goede’ te doen en ‘de juiste keuze’ te maken. 

Toch is dat wat de buitenwereld van je verwacht niet altijd in lijn met wat jij het allerliefst zou doen, waardoor je jouw potentieel niet optimaal benut. 

Daar ontstaat ook vaak de vraag: ‘is dit het nou’?

Luisteren naar je hart vond ik altijd zo’n loze kreet, want als je dat nog nooit bewust hebt gekund heb je geen idee hoe je kan ‘horen’ wat je hart te vertellen heeft. 

Inmiddels weet ik heel goed wie ik ben en wat ik wil. En ook als ik het even niet weet, kan ik daar ruimte voor maken en de rust daarin vinden. Waar ik mij nu op focus? Alles leren over fotografie, branding en ondernemen.

& verbinding

Ik merk dat het voor mij zo waardevol is dat ik mensen om mij heen heb die er voor mij zijn. Vrienden en vriendinnen die mij door en door kennen en no-matter-what voor mij klaar staan. 

Dat is wat ik iedereen gun. 

Vanuit daar heb ik samen met Sharona 3 keer een Social Gathering georganiseerd. Een event waar iedereen welkom is om zichzelf kwetsbaar op te stellen en te delen wie zij zijn, wat zij denken en vinden, zonder oordeel of iemand die je verteld wat je zou moeten doen. Inmiddels organiseer ik eens per 6 weken een wandeling waar steeds nieuwe vrouwen bij aansluiten. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan het maken van verbinding in tijden waar het soms wat lastiger word gemaakt nieuwe mensen te ontmoeten. Nieuwe mensen ontmoeten is mijn brandstof, ik ben gek op netwerken en connecties leggen. Verhalen horen en nieuwsgierig blijven. 


Wat is jouw verhaal?